Modetrender eller grundläggande miljösäkerhet?

Vad är mest intressant? Hur senaste bilmodellen, senaste klockan, modet inom kläder eller att ha en långsiktig hållbar plan för hur vi kan må bra? Hur vi kan nå blans och långsiktigt hållbar ekonomi? En ekonomi som möjliggör sunda varor ger oss en sund livsstil. Med dagens teknik är det möjligt.

Syftet med Grön Injektion är att allokera medel för att lyfta intresset för vår planet. Den naturliga världen tas förgivet. Ett kinesiskt ordspråk lyder ungefär ”En hel skog kan växa utan ett ljud. När ett träd sågas ner sker det med ett väldigt brak”. Vi tar för givet att t ex äppleträdet ger oss äppleskörd varje år utan vår ansträngning. Vatten, sol, syre, bin, humlor, fåglar, insekter m.m samverkar för att skapa dessa äpplen! Den ekonomiskt skapade världen av oss människor är helt underställd den ekologiska naturliga världen. Idag hanteras den naturliga världen som om den vore oss underställd. Den Europeiska synen att naturen är en resurs att exploatera börjar bli allt mer farlig.

Ekonomi är ett Grekiskt ord som betyder att ”hushålla med begränsade resurser”. Den Europeiska ekonomi som idag råder på vår Jord förespeglar obegränsade resurser.

Högt stående kulturer och Naturfolken har haft en relation med naturen. Alla av oss har en förmåga att vårda våra relationer. Ingen tycker om att bryta en relation. Kan ett system implementeras där vi har större eftertänksamhet inför hur vi behandlar vår natur? Att bryta ett träd, bryta malm och exploatera fisk och djurliv, hur gör vi detta på ett långsiktigt hållbart sätt? Hur kan vi leva på ”räntan” av vad det naturliga systemet producerar och växer till sig med per år?

Vi kan ha dagens bekväma livstil med 10% påverkan av naturen! Vi har tekniken, det är en fråga om ledarskap och att använda smarta tekniker som reduserar vår påverka av miljön och vid samma tillfälle skapar arbetstillfällen.

Med befintlig teknik kan vi redusera vår miljöpåverkan med 90%. Det handlar inte om att rädda miljön – det handlar om att ha en miljö som är levnadsbar för oss människor.

Christian Keiller

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.